Jag som driver kennel Spring Lake heter Erica Raitio och bor i Nedansjö utanför Sundsvall. Jag köpte min första golden SUCH Crusade Moonraker -89 och har sedan dess varit fast i rasen. Då tränade jag mycket apportering med mina hundar och startade på en hel del jaktprov, vi ställde också ut våra hundar ibland. Tillsammans med Jippie har det blivit mer lydnadsträning/-tävling men nu har jag kommit igång med apportering en igen med hennes dotter Tiffy. 

Kennel Spring Lakes första valpkull föddes -96 och sedan följde några kullar fram till 2003. Intresset för avel har legat nere i några år men med min härliga Jippie i familjen kändes det som att det var dags igen. Min ambition är att föda upp pigga, arbetsglada golden med en sund exteriör och goda retrieveregenskaper.  Jag säljer i första hand valpar till er som vill aktivera er golden inom olika hundsporter.

 

Vid min sida och med god hjälp har jag min dotter som presenterar sig själv:

Jag heter Martina och är i princip uppväxt på jaktprov och i utställningsringen. Jag fick min första egna hund Spring Lake Bright Trixie som nybliven tonåring och har sedan dess varit helt fast i ”hunderiet”. Med Trixie provade jag på det mesta och tävlade både lydnad och agility i högsta klass. Efter henne har två vallhundar följt, en australian shepherd och en mudi. Även de mest aktiv på lydnads- och agilityplanen. Vi har också tävlat en del rallylydnad.
Jag trodde inte att jag skulle skaffa någon mer golden efter Trixie då hon var så speciell, men man ska aldrig säga aldrig. Nu berikar Fix mitt och sönernas liv och vi har startat på både jaktprov, lydnad och rallylydnad.